Filipinler Vatandaşlık Danışmanlık Şirketi
Background

Filipinler Vatandaşlığı

FİLİPİNLER OTURMA İZNİ

Kotalı veya kotasız mısınız?
Filipinler'de kalıcı olarak kalmak isteyenler için iki tür göçmen vizesi vardır. Hangisine başvurabileceğiniz hangisi koşullarınıza bağlı.

NASIL
BAŞVURULUR

GEREKLİ
ŞARTLAR

AVANTAJLAR & DEZAVANTAJLAR

YAŞAM
ŞARTLARI

Sizi Arayalım

0 216 410 22 22
title

Filipinler Vatandaşı Olmak mı İstiyorsunuz.

Konusunda Uzman Ekibimiz Filipinler Vatandaşı olabilmeniz için size profesyonel hizmet sunmak için hazır. Sizi bilgilendirebilmemiz için formu doldurabilirsiniz.

Filipinler vatandaşlığı başvurusu nasıl yapılır?

Göçmen vizeleri
Göçmen Vizesi (Kota Dışı veya Kontenjan)
Bir göçmen, vatandaşlığından vazgeçmeden Filipinler'de kalmayı isteyen bir yabancıdır. Bir yabancı, Filipinlilerin göçmen olmasına izin veren karşılıklı bir sözleşmesi varsa, göçmen statüsü kazanabilir. Bununla birlikte, Filipinler'in bir takvim yılı başına 50 vatandaşlık bir kontenjan vardır.
Kontenjanssız göçmen olarak aşağıdaki şartlar altında kalabilirsiniz:
Evlilik - Filipinlilere eşlik ediyorsa ya da oraya katılmak durumunda olan 21 yaşından küçük yabancı eşler veya evlenmemiş çocuklar için.
Geri dönen mukim - Kalıcı bir vize alan ve yurtdışından bir geziden dönen yabancılar.
Eski Filipin vatandaşını geri göndermek - Doğal olarak doğmuş bir Filipinli başka bir ülkeden vatandaşlık.
Balikbayan statüsü - Filipinleri ziyaret eden eski Filipin vatandaşları (balikbayanlar, daha önce Filipin vatandaşlığından vazgeçselerdi kanıtlarını getirmelidir). Bu bir yıl geçerlidir ve başvuranlar aylık uzatma ücreti ödemelidir. Bir yıl vizesiz kalış, balikbayan'la seyahat etmeleri kaydıyla eş ve küçük çocukları kapsar.
Kontenjanssız bir göçmen olarak koşulların herhangi birine girmezseniz, o zaman bir kontenjan için göçmen vizesine başvurmanız gerekir.
Göçmen vizesine nasıl başvurulur?
Gerekli destekleyici belgeler, vize türüne ve hangi alt tipe başvuracağınıza bağlıdır. Türünüz ne olursa olsun aşağıdakileri sağlamanız gerekecek:
Üzerinde 6 aydan fazla kalmış pasaport
Pasaport ebatlı fotoğraflar
Vize ücreti
Doğru ve eksiksiz başvuru formları
Size eşlik eden eş veya çocukların evlilik sertifikaları
Kota vizesi için başvuruyorsanız, göçmenlik servisiyle kişisel bir mülakata katılmanız ve kendinizi mali açıdan destekleyebileceğinizi ispatlayan belgeler sunmanız gerekecektir.
Göçmen olmayanlar için vizeler, kısa ziyaretler için verilen vizelerdir. Göçmen olmayan bir vatandaşın, Filipinler'de daimi ikamet izni için başvurusu yapılamaz, ancak ülkeyi terk etmesi ve uygun bir yabancı Filipin elçiliği veya konsolosluğuna başvurması gerekir.

Turizm İçin Geçici Ziyaretçi Vizesi
İstisnalar

Aşağıdakilerin 59 güne kadar olan konaklamalar için vize almadan Filipinler'e girmesine izin verilir:
Brezilya pasaport hamilleri
İsrail pasaportu sahipleri
Aşağıdaki kişilerin 7 günden daha uzun süreli kalmaları durumunda vizeye tabidir:
Hong Kong Özel İdari Bölge (SAR) pasaport hamilleri
İngiliz Ulusal Yurtdışı (BNO) pasaport hamilleri
Makao'da Portekiz pasaport hamilleri
Macao Özel İdari Bölge (SAR) pasaport hamilleri
21 günden daha uzun süreli kalışlar için geçici ziyaretçi vizesi kullanılmalıdır (yukarıdaki istisnalara bakınız). Geçici bir ziyaretçi vizesi aldıktan sonra, 59 güne kadar tatil amacıyla Filipinler'de kalabilirsiniz.
Standart Gereksinimler
Filipinler'e yapılacak yolculuktan sonra 6 aydan uzun süre geçerli olan bir pasaport
Tamamlanmış, imzalanmış vize başvuru formları (başvuru sahibinin minörüyse o zaman iki ebeveyn imzalayabilir)
Başvuranın pasaport ebatlı bir veya iki fotoğrafı
Başvuranın güzergah, dönüş uçak bileti veya rezervasyon fotokopisi
Başvuru sahibinin bulunduğu ülkedeki Büyükelçiliğe nakit veya posta taslağıyla ödenecek iade edilmez vize ücreti
Konaklamalarını uzatmak isteyen ziyaretçiler, 59 gün dolmadan Filipinler'deki Göçmenlik Bürosunun (Bİ) herhangi bir ofisinde kalma süresince başvurabilirler (ücret uygulanır).
Öğrenci Vizeleri
Öğrenci vizesi ancak başvuran tanınmış bir çalışma programına kabul edildiğinde verilir. Vize sadece kursun süresince geçerlidir ve halihazırda Filipinler'de iken alınabilir. Öğrenci vizesine başvurmak için başvuranların şunları sağlamaları gerekir:
Filipin elçiliği tarafından doğrulanmış bir doğum belgesi de dahil olmak üzere kimlik belgesi
Bugüne kadar yaptıkları eğitim belgesi
Kurs belgesi sırasında kendilerini destekleyen fonların veya fonların kanıtı
Bir kursa kabul edildikten sonra, Kabul Bildirimi (NOA) üniversite tarafından verilecektir. Kurs tıbbi veya başka bir uzman alanda ise, öğrenci Kabul için Uygunluk Sertifikası (CEA) ile birlikte verilecektir. Bu belgeler kadar başvuranların da tıbbi muayene yaptırmaları ve polis tarafından temizlenmesi gerekmektedir. Filipinler'de iken öğrenci vizesine başvurmak için gereken süreç ve belgeler neredeyse aynıdır.
Hazırlanmış İstihdam Vizeleri
Bu vizeler işe başlamak için Filipinler'e giden insanlara verilir. Başvuru sahibinin bulunduğu ülkedeki konsolosluk ya da elçilik tarafından ancak Manila Dışişleri Bakanlığı'nın (DFA) izin verdiği takdirde verilir.
Potansiyel işveren, çalışan için önceden düzenlenmiş bir istihdam vizesi çıkartmak için Çalışma ve İstihdam Dairesine (DOLE) bir dilekçe sunmalıdır. Başvuran, aşağıdaki belgeleri yerel konsolosluklarına veya elçiliğine sunmalıdır:
En az 6 ay kalan pasaport
İki tamamlanmış başvuru formu
İki ve dört pasaportlu fotoğraf arasında
Yetkili bir hekim tarafından verilen tıbbi bir sertifika
Polis izni
Vize başvuru ücreti
Başvuranın eşi ve evli olmayan çocukları onlara katılmak isterse, ilgili pasaportların fotokopileri ile birlikte evlilik belgesinin bir kopyası ve doğum belgeleri gerekecektir.


Filipinler vatandaşlığı için gereken şartlar nelerdir ?

Vatandaşlık nasıl kazanılır?
Filipinler'de doğmadıysanız veya anne-babanız Filipinli değilseniz, birtakım kriterleri karşıladıkça vatandaşlık başvurusunda bulunabilirsiniz.
Filipin vatandaşlığı
Yabancı bir kişinin Filipinli bir vatandaş olarak vatandaşlığa kavuşması için çeşitli kriterler gereklidir. Filipinler'de doğmadıysanız ve aileniz Filipinliler değilse, vatandaşlık için başvurmak için bu kriterleri karşılamanız gerekir:
Dilekçenin yapıldığı günlerde 21 yaşın üzerinde olmak
Filipinler'de en az 10 yıl süreyle yaşamış olmak
Sicilin iyi olması ve Filipin anayasasını desteklemesi
Gayrimenkul, para veya kârlı bir işte en az 5000 P
İngilizce, İspanyolca veya ülkenin diğer ana dillerinden birini konuşabilir veya okuyabilir olma
Başvuranın küçük çocukları varsa, Eğitim Bürosu tarafından tanınan bir okula kayıtlı olmalılar.
Durumunuza bağlı olarak, Filistin vatandaşlığına geçmek için üç ana yol var.
Mahkemeler - bir Filipinli evli bir yabancıysanız, adli bir süreç Filipinli bir vatandaş olmanızı sağlar.
Avukat Genel Sekreteri - OSG, vatandaşlığa kabul için dilekçe verme yetkisine sahiptir. İşlem ücreti 40.000 Pound civarındadır.
Kongre eylemi - Filipinler'de kamusal hayata önemli bir katkı yaptıysanız, vatandaşlığa dönüşme başvurunuz bir senatör veya kongre üyesi tarafından sponsor edilebilir.
Gerekli belgelerin Kontrol Listesini, ya BI G / F Ana Bürosundaki Halka Açık Bilgilendirme ve Yardım Birimi (PIAU) ya da resmi BI Web Sitesinden temin edin.
Ön elden geçirme belgelerini Merkezi Alma Birimi(CRU)’ne iletin.
Ödeme Talimatını (OPS) edinin.
Gerekli ücretleri ödeyin.
Resmi Makbuzun kopyasını gönderin.
Duruşmaya katıl. Duruşmanın zamanlaması ve yeri için lütfen Resmi Makbuz'a başvurun.
Onaylanırsa, Kimlik Belgesi talep edin.


Filipinler vatandaşlığının avantajları ve dezavantajları nelerdir ?

Filipin vatandaşlığını tekrar elde etmenin ve çifte vatandaşlığa sahip olmanın faydaları nelerdir?
Filipin seçimlerinde oy kullanabilirsiniz
Filipinli bir vatandaş olarak yasal haklarınızı uygulamaya karar veren OFW mazeretinin yokluğunda tekrar Filipin elçiliğine kayıt olabilirsiniz. Bu yüzden Filipinler'deki ulusal konularda söz sahibi olabilirsiniz.
Sürekli olarak Filipinler'de kalabilirsiniz
Filipinler'de toprak özelliklerine sahib olursunuz.
Filipin Anayasasına göre, yabancı uyruklular ülkede bir araziye sahip olamazlar. Bu yüzden Filipin vatandaşlığınızı edindikten sonra, bu parayı aldığınız sürece, elbette, konut veya iş kullanımı konusunda herhangi bir hukuki sınırlama olmaksızın kendi arazisine kavuşma olanağını geri veriyor.
Filipinler'de bir işime sahibi olabilirsiniz
Filipin vatandaşlığımı geri almanız, şimdi inşa etmek ve girişim yapmak istediğiniz herhangi bir işin % 100'üne sahip olabilmenize hakkı verebilir.
Varsa, Asya ve diğer ülkelerin çoğunda vizesiz seyahat edebilirsiniz.
Bir Filipinli pasaporta sahip olmak da seyahat ikramiyesidir. Dünyanın en güçlü pasaportu olmayabilir, ancak seyahat ederken size bir miktar güçlük ve para kazandırabilir. Filipin pasaportunuzu kullanırsanız, Asya'daki ülkelerin çoğu vizesiz kalmnızı istemez, ancak vahşi vize fiyatları nedeniyle Türk pasaportunuzu kullanırsanız size bir servete mal olabilir.


Filipinler'de yaşam şartları nelerdir ?

Aylık Kira
Şehir merkezinde daire (1 yatak odası) 12.688.23 ₱
Daire (1 yatak odası) merkez dışında 6.636.75 ₱
Şehir merkezinde daire (3 yatak odası) 24,798,45 ₱
Daire (3 yatak odası) merkez dışında 13.527.38 ₱
Şehir Merkezinde Apartman Satılık Metrekare Fiyat 69,343.21 ₱
Metrekare Başına Daire Satılık Daire Merkez Dışında 42.518.47 ₱
Maaşlar Ve Finansman
Ortalama Aylık Net Maaş (Vergi Sonu) 15,459.44 ₱
İpotek Faiz Oranı Yüzde (%), Yıllık, Sabit Faiz 7.51
Nerede Yaşamalı ?
Subic Körfezi, Filipinler
Subic Bay Freeport Bölgesinde yaşayan bir gurbetçi, "Subic Bay, ABD askeri tarafından geride bırakılan harika imkânları çok sessiz, çoğu kural yürürlükte, trafik memurlarının çoğu dürüst - biletlerin ucuz ve kolaylıkla ödeyebileceğini sunuyor. SBDA, çöp / geri dönüşüm paketi ile uğraşıyor.Tıbbi tesisler temel ancak iki yeni tıp merkezi, bir tanesi de iki yeni sağlık merkezi ile iyileştirildi. Cubi ve bir tane de merkezi ticaret bölgesi.Çeşitli ıslak pazarlar da dahil olmak üzere çeşitli bakkaliye kaynakları mevcut durumda, özellikle de herhangi bir açık hava etkinliğinden hoşlanıyorsanız, çok sayıda etkinlik var. Müzeler veya büyük şovlar gibi kültür tadı için Manila (ücretli yol "NLEX" yoluyla 2 saat) veya SBFZ veya Clark'daki casinolar ABD'nin eski askeri konutları çok dayanıklı, geniş bahçeler, park alanı, geniş bir fiyat aralığı kira koşullarına bağlı.
Manila gurbetçilik bölgelerinden daha ucuz, ancak Olongapo veya Baguio'dan daha pahalı. SBMA LADD ile irtibata geçebilirsiniz ve ayrıca bir Century 21 ofisi vardır. Gurbetçiler uzun vadeli kiralamaları ve satışları elinde tutabilir. Konutlarda güvenlik, kontrol noktaları sorunsuz, Dasmarinas veya Bel-Air kadar iyi değil. Sakinler de suç işliyor. Bu bölgedeki gurbetçilerin çoğu SBFZ veya Clark Ekonomik Bölgesi'nde çalışmaktadır. Clark, bir "SCTEX" paralı yol üzerinden 1 saat uzaklıktadır. Çok sayıda park ve rekreasyon alanı ve güvenli, sokaklarda bisiklet kullanmak yaygın durumdadır. Koy güzel ve plajları güzel. Bir sürü temiz hava. Bazı gece hayatı ve restoranlar, birçok gece kulübü ve barlar vardır. Subic Bay Freeport Bölgesinde (SBFZ) küçük suçlar ve bir şehirle ilişkili diğer şeylerin dışında çok az suç var "diyor. Uluslararası okullar açısından, bu gurbetçi, Brent International, Casa Kalayaan ve SBFZ içindeki diğer birkaç küçük okul önerebilir. Artı, Ateneo'nun burada bir kampüsü var.

Bir Sorunuz mu Var !

Vatandaşlık İşlemleri konusunda bize ulaşın